För alla er ...

... som känner att ni måste veta var ni har mig så kan jag berätta att jag finns i Matfors.
Föräldrarna är ute och roar sig i världen så jag är hemma och sköter om hus och hund en vecka framöver.

Slut på meddelandet.

När blev man en fjant?

Jag minns när man var ung. Då frös man inte, man härdade. Mössa och vantar kunde man inte stava till, men inte led man för det.

Jag minns när jag gick i sexan och var som vanligt nere på hockeybanan och tränade slagskott. På den tiden ville man ju inte ha hjälm utan det var ju keps som gällde. -17 grader var det och när jag tog en paus kände jag på ena örat och märkte att det var stenhårt. Men inte gnällde man för det. Man värmde bara örat med handen och körde vidare. Värre var det dagen efter när örat var svullet och rött som en tomat. Dagen till ära var det även skolfotografering, men inte gnällde man för det.

Jag minns när jag för några år sen var jag på pimpeltävling, det var -24 grader när vi gick ut på isen. Och när man tävlar i pimpelfiske har man ju inga vantar. Det var en klarblå dag, men jag går så klart och sätter mig bakom sjöns enda holme. Det vill säga i skuggan. Det var ett grymt fiske så händerna var konstant blöta av sjöns vatten men jag kunde inte gå därifrån. Men efter två timmar gick det inte längre. Lillfingret rörde sig inte längre och jag fick springa ut i solen med lillfingret i munnen för att få liv i det. Dagen efter bjöds jag på köldblåsor. Men jag vann tävlingen och det är det som räknas.

Jag minns även när jag satte en nyinköpt Zalt-wobbler i en stock när jag var och fiskade. Isen hade precis gått och det var bara några plusgrader i vattnet. Det finns inget värre än att tappa ett nyinköpt drag, så vad gör man. Ja man vadar ut och hämtar wobblern. När jag står med vatten till midjan. Kommer det en mopedåkare som stannar och bara står där och stirrar på mig och undrar vilken idiot jag är. Men jag fick tillbaks wobblern, och det är det som räknas.

Men vad är man då idag? Jo man går knappt en kilometer, med halsduk, vantar och gud vet allt. Det är minus sju små grader. Men fryser gör man, så förbannat.

Så någonstans på resans gång blev man en fjant.
Det var bättre förr - man minns för lite.


Sopa!

Jag gick just för mig själv och förbannade bloggar som bara pratar om samma sak hela tiden. Jag har nu själv skrivit tre inlägg på rad om min rygg. Jävligt bra Jonas. Kreativt!

Något nytt...

Idag har jag provat något jag aldrig varit med om förut; akupunktur. Det är fortfarande ryggen som är kinkig så jag gick till naprapaten igen och förklarade på vilket sätt jag hade ont. Han frågade om jag provat akupunktur någon gång. När han fick veta att jag inte gjort det sa han bara att jag skulle få göra det nu. Sen satte han tre nålar i nacken på mig och vred om. Det brände fint kan jag lova.

Jag har alltid trott att det där med akupunktur bara är något hokus pokus, men när han förklarar hur det egentligen fungerar så var det hela väldigt logiskt.

Sen kände han på ryggraden och insåg att jag inte var helt bra än. Så det blev lite mer knäckande. Bland annat en sån där när man tar tag i huvudet och knycker till, typ som om Chuck Norris ska vrida nacken av någon ond kille i en b-film. Först åt höger och sen vänster. Det är så jäkla skönt!

Nu hoppas jag att jag ska bli av med den här dyngan snart så jag kan spela match på lördag.

Ryggen ja...

Det blev inte många timmar på jobbet idag. En trasig stol och min rygg var inte bästa vänner.

I morgon blir det herr naprapat igen. Herrlich!

Ryggraden lät som ett smatterband

Jag ångrar mitt sista skott på innebandyn igår. Jag klipper till bollen för kung och fosterland och känner på en gång att något hände i ryggen. Genast gjorde det ont och när jag kom hem och kom ner i varv blev jag än mer stel. Innan kvällen var slut och jag skulle sova var det knappt jag kom ner i sängen.

När jag vaknar känner jag efter hur det känns - ännu värre. Stel som en pinne i övre delen av ryggen och så fort jag gjorde någon konstig rörelse var det som att sticka en kniv i ryggen (jag gissar att det känns så ... typ). När jag skulle ta på mig tröjan fick jag in armarna i ärmarna men sen tog det stopp. Jag fick luta mig försiktigt med armarna mot en soffa innan Lisette försiktigt fick dra tröjan över huvudet. Antagligen såg det mer än roligt ut.

Men man är ju ändå en Svedin, så jag hade bestämt mig för att gå till jobbet. Väl där fick jag inte av mig jackan och giffarnas tränare fick hjälpa mig. Han menade att jag inte kunde gå så där och att jag skulle följa med till lagets naprapat sen. Vilken kille! Han började med att massera ryggen och när jag trodde han var klar berättade han att det kommer att knaka lite. Sen tröck han till mitt på ryggen, och nog knakade det alltid. Sen fick jag vända på mig och så drog han mig åt lite olika håll och varje gång knakade det lika mycket. Härligt!

Tydligen hade jag låst ryggen på något sätt och då drar musklerna ihop sig, vilket ger smärtan. Men han hävdade att de inom en par dagar kommer mjukna nur när låsningarna är borta. Jag hoppas verkligen det, för till slut orkade jag inte vara kvar längre, så jag gick hem.

Nä nu måste jag tillbaks till sängen.

Onödigaste utgifterna

För en tid sen kunde ni trogna läsare ta del av min berättelse där jag höll på att få betala 300 kr för en bilvärdering som jag trodde vad kostnadsfri. Emellertid slapp jag det, men det fick mig ändå att minnas min studietid som kantats av några onödiga utgifter. Jag tänkte ta och redogöra för de tre onödigaste.

Plats nummer tre: När för någon månad sen skulle åka från Stockholm. Väl inne på tågstationen säger min kompis som är med, som har hunnit kolla på tavlan, vilket spår jag ska till. Jag går dit, men tycker det är märkligt att jag är så ensam. Till slut inser jag att något är fel. Rusar och kollar och ser att han kollar på ankommande istället för avgående. Missat tåg och ny biljett för 400 kr.

Plats nummer två: Jag hade som vanligt parkerat på parkeringen här utanför. För att få stå där krävs ett parkeringstillstånd som är gratis att hämta. Denna dag hade jag dock glömt att lägga det synligt, vilket innebar att jag fick pynta 500 kr. Jag trodde att jag skulle kunna överklaga det, men ser även att tillståndet gått ut för tre dagar sen. Parkeringsbolaget köpte inte min överklagan. Minus 500 kr.

Och så ettan: Den klart värsta vill jag hävda. Jag stod i badrummet och rotade i badrumsskåpet. På något sätt lyckas jag dra ut en deodorantflaska i glas som ramlar rätt ner i handfatet - som spricker. Kostnad 1255 kr.

Oh what a beautiful morning,
Oh what a beautiful day,
I've got a wonderful feeling,
Everything's going my way.

Vad är det med Media Markt?

Vad är det egentligen med Media markt?

För det första. Deras frontfigur, Peter Antoine. Det kan ju vara en omedvetet rolig gubbe. Men varför sätter man på honom ett par rosa benvärmare på alla reklambilder. Det är ju synd om honom. Jag hoppas tyskarna betalar bra.

För det andra så förvånas jag av deras reklamblad. Vilken målgrupp vill de egentligen nå. Förra veckan var det ett kylskåp med för 79 000 kr. Hur många privatpersoner köper kylskåp i den klassen? Och den här veckan var det nästan värre. På förstsidan hade man enbart en produkt, en TV. Men inte vilken TV som helst, nä den kostade nämligen på 369 000 kr!

Hur många läser egentligen den annonsen och tänker:
- Nä man kanske ska ta en sväng ut till Birsta och köpa den där apparaten?
Har folk för mycket pengar?

Så var det med det ...

"Hej

Tack för den hitsända smörgåsen. Jag har varit ute i produktionen och fått besked om att detta plaststrå kommer från en big-pack som våra linfrön levereras i.

Tyvärr har vi missat detta när big-packen öppnade sig och tömdes på linfrön. Vi måste vara mer observanta vid leveranser så inte detta händer igen.

Jag ersätter dig för det som inträffat i forma av varuchecka som gäller i butik på våra produkter."


Tissel och tassel

Nu börjar jag komma in i praktiken och det är riktigt roligt!
Idag åkte jag till exempel till träningen med tränarna och fotade lite. Sen har jag skrivit en artikel om biljettförsäljningen som sänts till Sundsvalls tidning, uppdaterat hemsidan och lite annat. Det är spännande verksamhet måste jag säga. Sjukt mycket tisslande och tasslande.

Vad tror ni?

För att ge er en uppdaterings i smörgåsfrågan så är den nu skickad till "tillverkaren". Jag uppdaterar er om vad som händer.

Många som jag nämner det här för tror att jag kommer få ekonomsik ersättning. Vad tror ni?
Jag har väldigt svårt att tänka mig det. Ett nyt paket hårdbröd kanske. MAX!

Under några sekunder...

Jag biter ihop tänderna hårt. Ögonen är uppspärrade till max. Pulsen är hög.
Plötsligt händer det. Jag hoppar upp ur sängen och skriker rätt ut.

Sverige har precis gjort 27-26 mot Spanien med någon ynka sekund kvar på ett fantastiskt sätt.
Få saker i livet är så spännande som handboll.


Rätt svar...

Jo nog skickade jag ett mejl och förklarade vad som hänt med mackan.

Svaret sa att de ursäktade för det inträffade och tackade för mina bilder som jag bifogat. Men de vill att jag postar mackan till dem.

Nu är frågorna:
Ska jag släppa bevismaterialet?
Hade det här gjort mig rik i USA?

Vad händer i Jonas liv?

Ja det är långa dagar nu när jag gör min praktik. 08.00 till 17.00. Det här gör att bloggmaterialet begränsas en del då  jag blivit ombedd att hålla tyst om det jag får höra om dagarna så här i värvningstider.

Så nu har jag varit hemma i 20 minuter och om ytterligare 20 minuter ska jag ner på skolan och plugga, i morgon går nämligen jag och Patsy upp med uppsatsen.

Känner du Jonas?

Med anledning av nedanstående inlägg om mackan: Vad gör Jonas?

1. Skrattar gott. Drar ut plastremsan och äter sedan upp mackan.
2. Skrattar gott för att sen inse att jag inte kan äta mackan och skickar besviket ett mejl till tillverkaren för att förklara händelsen.
4. Gråter.
3. Blir alldeles skogstokig! Slänger sig på luren och ringer tillverkaren och förklarar ett och annat på ren svenska!

Något nytt?

Inte visste jag att de hade börjat göra hårdbrödmackor med inyggd tandtråd. Men nu vet jag bättre.

image102

Årets skivor

Ja det har ju varit en massa galor och listor över allt vad man nu kan bli utsedd till inom musikvärlden, den ena kanske meningslösare än den andra, men lite roligt är det ju ändå. Jag spinner vidare på det och gör min egen högst subjektiva lista.

2007 år bästa skivor. (I en någorlunda bra ordning)

1. Kings Of Leon - Because Of The Times
Utav band som fortfarande spelar är det här kanske mina favoriter. Två bra skivor hade tidigare kommit från dessa Texas-rockare och mina förväntningar höga. Det lät inte riktigt som förut, men ack så bra det var.

2. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala
Jag vet inte vad det är med Jens, men på något sätt blir jag glad när jag ser killen. Är det för att han kommer från Göteborg?

3. Salem al Fakir -  This Is Who I Am
Om man blir glad av Jens så är Salem inte sämre. Han bara skrattar hela tiden och på scenen leker han musik. Han verkar ju vara hur skojig som helst. En bra skiva har han gjort också.

4. Feist - The Reminder
Den här skivan uppmärksammade jag faktiskt väldigt sent på året. Så sent att jag faktiskt gjorde det på Musikbyråns lista över årets bästa skivor där Feist var etta. Efter ett intensivt lyssnade på sistone kan jag inse att det lätt platsar bland topp 5.

5. The Perishers - Victorious
Jag kände inte till det här Umeå-bandet fören jag läste en recension av skivan. Tydligen har en del låtar från deras tidigare skiva använts i en del stora amerikanska tv-serier. Jag bestämde mig för att undersöka saken. Bra gjort av mig. Passar perfekt till promenaden när man är ute och tar en promenad i höstmörkret.

Tre av fem skivor från Sverige! Är jag patriotisk eller ska det ses som ett tecken på att jag är för insöad på svensk musik?

Idrottens bakgator

Ja igår hade vi då vår herrklubb.

Innan jag berättar mer om den kan jag förklara att jag väldigt lätt blir åksjuk. Buss är jobbigt, tåg kan vara ett rent helvete och karuseller har jag inte ens vågat prova på.

Så med denna vetkunskap förträngd in i mitt djupaste inre var det dags för dagens andra aktivitet - gokart.
Jag lärde mig något nytt - gokart var inte riktigt min sport. Väldigt roligt, men någon Kenny Bräck kommer jag då aldrig bli.

När man kör gokart går det liksom runt runt som ni antagligen vet. Något som i sin tur kan generera ett viss illamående om man som jag, har lätt till åksjuka.

Med några varv kvar inser jag det - jag mår illa.
Min debut som gokart-förare slutade långt från de förhoppningar jag hade om pokaler, champagne och blomsterflickor. Nä, på en kall och mörk parkeringplats bakom en skåpbil fick jag avsluta dagens fartfyllda aktivitet.

Grus...

Jag var hem till Matfors igår. När jag skulle åka hem hade det kommit lite nysnö och man kunde riktigt se hur förädiskt halt det var så jag tog det extra försiktigt då jag tänkte på dagens innebandy och inte ville göra illa mig på något sätt (läs inlägget nedan). I samma sekund som jag tänker det är fötterna borta, liksom nycklarna som jag hade i ena handen och kassen som jag hade i den andra.

I fallet tog jag emot mig med handen och lyckades så klart placera handen på de grus som inte mina fötter hade funnit tiondelen av en sekund tidigare. Resultatet blev blodigt.

Senare på kvällen var jag på en förfest. Det visade sig att en annan tjej också hade halkat precis. Som ni kan se blev skadan densamma.

image101

Dagen D...

Vi från Matfors som har umgåtts sen man knappt var högre än ett matbord har en klubb; en herrklubb som vi kallar det.

Vi några stycken som sätter undan 100 kr var i månaden till ett konto och varje halvår sätter vi sprätt på dessa genom att halva gruppen får anordna aktiviteter. Och av en tillfällighet så infaller den andra upplagan idag och jag är grymt taggad!

Schema:
13.00 Vi träffas hemma hos mig för uppsnack.
14.00-16.00 En hall är bokad och det är innebandy som gäller.
16.30-17.00 Gokart.
17.00-18.00 Relaxavdelning.
Därefter blir det mat på Biteline innan vi inleder kvällens festligheter där dryck och snacks där allt redan är betalt.

Gött mos!


Så där så...

Nu är uppsatsen klar och jag sitter här helt tom efter många timmars slit de senaste dagarna och vet ingeting.

Är jag trött?
Är jag hungrig?
Ska jag gå på fest ikväll?
Blev uppsatsen bra?
Vilken tid ska jag vara på min praktikplats på måndag?

Angående uppsatsen...

Ja nu är allt färdigskrivet. Nu återstår bara att korrekturläsa den och lämna in den. Milda Matilda!

Som alla kanske inte känner till så ska den även granskas (en så kallad opponering) av någon annan som skriver uppsats samtidigt. Dels fick vi duktiga människor som ska opponera på oss, vilket känns bra. Och dessutom ska vi opponera på en uppsats om sportjournalistik i Sundsvall. Kan det bli så mycket bättre?

Nörd...

I morse var jag på skolan 07.45. Sen har jag varit där till 19.00 ikväll och skrivit på c-uppsatsen. En hel dag har jag alltså suttit framför datorn.

Äntligen kommer man hem och vad gör man då?
Äter?
Vilar?
Målar självportträtt?

Nä, man sätter sig framför datorn och skriver på några blogginlägg.Jag tror att jag hade ett liv en gång i tiden, men jag börjar tvivla.


 

En jacka...

För att jag själv ska framstå som en riktigt biffig kille väljer jag att enbart hänga med killkompisar inte tar så stor plats på jorden...

image100

Sagan om pinnen - Del 3 - Sagen om konungens återkomst

Ett snitt läggs över knäet och man lättar på knäskålen. Därunder ligger den - pinnen. I fallet har jag ramlat över en torkad hård pinne som gått in i knät mellan skenbenet och knäskålen, gått av och sen letat sig upp under knäskålen. Cirka tre centimeter lång och tjock som en cigarett.


Jag minns hur jag vaknar efter operationen och att mor visar pinnen för mig. Jag bara viftade undan den och somnade om igen. Tre veckor bodde jag på sjukhuset och efter detta följde lång tid för att bygga upp knäet. Men sen kommer det märkliga. På dagen ett år efteråt, 20 maj, blir jag sjuk igen. Febern stiger och jag blir intagen på sjukhuset igen. De väljer att spola rent knäet igen och efter det tillfrisknar jag, men blir liggandes på sjukhuset i tio dagar.


Än idag har jag problem med knäet även om jag inte lider så mycket av det. Och om inte annat så har jag fått berätta denna historia otaliga gånger. Historien om pinnen i knäet som en nästintill hel by kände till.


Sagan om pinnen - Del 2

Jag ligger där och tar mig ingenstans. Ingenting händer. Mina kamrater förstår nog inte riktigt vad som hänt och tror kanske att jag bara hittar på allting och vet inte vad det ska ta sig för. Mina grannar som i denna stund är ut och påtar i trädgården inser dock att något är fel varpå de ringer mina föräldrar. Gemensamt lyckas de bära mig på en filt till bilen och ta mig till sjukhuset.


Väl där blir jag genast skickad till röntgen. Det syns inga yttre skador förutom ett lite sår strax under knäskålen. Röntgen visar ingenting och jag får åka hem. Fortfarande med ordentliga smärtor. Efter jag varit hemma några dagar kommer febern och jag blir allt sämre. Jag får åka in till sjukhuset igen där de tar prover och märker att jag har en ordentlig infektion i knäet. De inser att hela knäet är varfyllt och de tar in mig till ett rum där de försöker suga ut allt var med en större variant av spruta som de sticker in i knäet. Varet tyckas aldrig ta slut och de beslutar sig för att göra en operation för att spola rent i knäet.


Dagarna går och jag blir trots operationen bara sämre och får inte lämna sjukhuset. Två veckor efter jag ramlat i den där slänten har jag över 40 graders feber. Den dagen fanns det en annan kille i samma sal som hette Mohammed och roade sig med att spela Nintendo hela tiden bredvid mig. Svetten rann från pannan jag förbannade speltillverkaren för all framtid. Just den dagen kan jag minnas att det serverades en hamburgertallrik till middag - jag rörde den inte. Ja ni börjar förstå nu att jag är riktigt dålig. Läkaren bestämmer sig för att det måste genomföras ytterligare en operation.
 
Sista avsnittet i denna hissnande berättelse kommer i morgon...


Sagan om pinnen - Del 1

Så kommer den då, på mångas begäran  - Sagan om pinnen.

Det var en dag i maj och året var 1993.


Solen sken så där härligt som den bara kan göra på Ängoms höjder i Matfors. Efter en höst med några veckors kikhosta hade jag nu fått vattkoppor och hade legat nedbäddad en vecka. Men idag var jag frisk och jag skulle återigen kunna gå ut på det lilla grönområdet utanför vårt hus där far omsorgsfullt hade snickrat ett mål.


Det var som sagt en underbar dag och jag hade dagen till ära iklätt mig mina röda knickers som vi fått från fotbollslaget. Lusten att spela fotboll igen var enorm och jag, Henrik, Nylle och Näslund äntrade planen med förtjusning.


Något som var fantastiskt var att far nu även satt ett nät på målet, ett nät som i själva verket var ett nät anpassat för att fiska lax. Detta hade han spänt upp så pass hårt att man kunde skjuta bollen i mål för att sedan se den studsa tillbaka. Så där stod vi; fyra grabbar som ville spela fotboll all vaken tid och sköt bollen om vartannat för att låta nätet verka likt en vägg och studsa tillbaka bollen för att låta nästa grabb trycka till en sträck vrist.


Gräsplätten vi befann oss på är beläget i ett villaområde intill en väg. Den ena långsidan av planen avbröts tvärt av en rätt brant slänt som i nu i början av sommaren sken upp av röllekans blommande flärd.


Efter en stunds bollande träffar ett skott stolpens utsida. Jag kan idag inte riktigt minnas om det var Näslund eller Nylle som sekunden innan sparkat till bollen, men snabbt var den nu på väg i riktning mot dem brant slänten. Jag var inte sen med att uppfatta det och slängde mig för att nå den så man slapp gå ner och hämta bollen. Men, jag slänger mig för långt och hamnar i slänten och rullar ner för den. När jag väl stannar förstår jag vad smärta är. Aldrig hade jag upplevt något liknande och har inte heller gjort det sen dess.

Fortsättning följer i morgon...


Vad är det för fel på snö?

Jag känner en man som hatar snö mer än allt annat på denna jord.
Hans sydlänska ursprung tillåter enbart släta landskap med potatisåkrar så långt ögat når. Självklart utan en endaste flinga.

Så fort han kommer ut och er snön sjunker hans huvud. Han svär för sig själv och sparkar irriterat på det vita pudret. Om det finns någon form av vägbrunn där snön smält måste han stanna till och känna barmarken under hans fötter. För en stund skiner han upp innan han återvänder till sin molokna profil och svär ytterligare några ord.

Det här humöret kan sitta i en par timmar. Det gäller att hålla sig undan, annars vet man aldrig vad som händer.

Så snälla! Låt snön falla!

Seger!

Jag vill bara berätta att vi självklart stryker fakturan.


Hur man förklarar för sin kompis att man INTE är lite svagare...

Två killar befinner sig på gymmet. Sett till deras förvirrade uppsyn och beniga kroppar skulle man kunna tro att det är första gången det befinner sig bland hantlar och skivstänger.

Den benigaste av de två sätter sig vid en maskin där helt enkelt går ut på att sträcka armarna rätt upp, fatta två handtag och dra dem nedåt och sedan repetera detta. Rätt enkelt med andra ord. Han slutför dina repetitioner, pustar ut och är synbart trött. Därefter är det hans kompis tur och han slutför övningen utan att vara speciellt ansträngd och yttrar:

- Du fick ju pressa dig rätt rejält på den här, det gick rätt lätt för mig.
Han kompisar replikerar snabbt med det geniala svaret:
- Ja men jag vet ju inte hur den (maskinen) funkar .

Nä det är ju svårt att förstå sånt där med att dra två handtag nedåt.

Ja ni gott folk. Det är mycket med det jordiska.

Värderingen kom...

Mycket riktigt så kom den där förbenade värderingen hem till mig (läs tidigare inlägg nedan). Men jag var inte långsam med att replikera. Detta brev postades idag och som alla vet är det inte innehållet utan längden på brevet som räknas. 


Skriver med anledning av tidigare mejlkorrespondens med er.


Jag förklarade där att jag inte var nöjd med den information jag erhållit angående priset. Informationen kring att värderingen kostade 299 kr förbigick mig fullständigt och jag fick inte heller på något sätt bekräfta att jag var villig att genomföra köpet av er värderingstjänst.


Enligt det mejl jag erhållit från er anser ni att informationen på hemsidan är tillräcklig. Jag kan förvisso hålla med om det efter att ha läst igenom er hemsida noggrannare, men kan ändå tycka att informationen är knapphändig då jag efter ha läst igenom informationen på startsidan (dock missade jag bilden med prisinformationen) inte insåg att tjänsten kostade pengar.


När detta uppdagades dagen då en bekant upplyst mig om detta, försökte jag avbryta värderingen, men det var för sent.


I det mejl jag erhållit från er, informerar en Ingela Svensson om att jag bör skriva till er om jag inte är nöjd då ni ger en så kallad "100 % nöjd kund-garanti". Jag ska villigt erkänna att jag inte är nöjd med den information jag fått på hemsidan, men inser att detta kan anses som vaga grunder för att avskriva fakturan utställd på 299 kr.


Jag har dock stött på två andra detaljer som gör att jag inte kan anse mig som en nöjd kund.


1) Till vänster om fälten där jag fyllde i information för värderingen går det att läsa: "Svar direkt via sms - När värderingen är klar, får du värderingen direkt till din mobiltelefon. Du kan sedan ladda ner ett skriftligt intyg på hemsidan. Du får även ett värderingsintyg per post."

Om det står svar direkt via sms förväntar jag mig att svaret kommer inom några minuter. Så var inte fallet då jag fick vänta nästintill tre dygn. Jag gjorde min värdering måndag den 7 januari och erhöll inte heller något brev fören torsdag den 10 januari.
 

2) Värderingen gjordes med anledning av att en väns bil skulle lösas in av försäkringsbolaget efter vandalisering och han var intresserad av hur mycket han kunde få ut för den. Ironiskt nog erhöll han sitt svar från försäkringsbolaget samtidigt som jag fick svaret från er. Under samma premisser, med rätt angiven bilmodell samt körsträcka skilde den angivna värderingen anmärkningsvärt mycket. Ni uppskattade priset till 5000 kr medan försäkringsbolaget sa 8000 kr. Alltså en skillnad på 3000 kr (37,5 %) och ganska långt ifrån det intervall på +/- 1000 kr ni hävdar att ni ska hålla er inom. Jag har svårt att tänka mig att ett försäkringsbolag skulle betala ut för mycket pengar i ett försäkringsfall.


Jag kan självklart se nyttan med er tjänst då en värdering av flera skäl kan vara såväl intressant som nödvändig i vissa situationer. Men med ovan nämnda faktorer vill jag hävda att jag inte är den 100 % nöjda kund som ni strävar efter. Jag hoppas därmed att fakturan ställd på 299 kr ska avskrivas.


Jag bifogar värderingen enligt önskemål och förutsätter att ni kontaktar mig gällande förfarandet av detta ärende så fort ett besluts tagit från er sida.

  

Med vänlig hälsning

Jonas Svedin

2008-01-10, Sundsvall

Dagens citat...

För att kunna förstå det här ska man veta att Patrik är en kille som tränar lika hårt som han håller i plånboken.

Patrik sitter och drömmer om hur han ska träna till kvällen i vanliga ordning.

Jonas: Du kommer ju börja börja med anabola snart.
Patsy: Nää... Det är det inte lönt... Det kostar säkert pengar också.


Långa dagar!

Ja nu är det långa dagar. C-uppsatsen går mot sitt slut och det jobbas frenetiskt.

Idag spenderade jag och Patsy tid på skolan mellan 08.00 och 18.00 och det är man inte van vid när man pluggar på Mittuniversitetets slöaste program.

När jag kom hem kilade jag direkt ner på gymmet och är nu relativt klar i skallen igen.
Nä nu brassar jag till Nacksta för att laga lite härlig mat och kika på någon film med Lisette.

Gött.

(Och för alla er som undrar. Jag lovar - pinnen i knät-historien kommer snart.)


Nu är skivan här!

image99

Sen jag fick upp ögonen för The Solutions första skiva i somras har jag önskat att de någon gång skulle släppa en till. Första skivan kom för fyra år sen och man har inte vetat om det skulle komma någon fler.
Men så plötsligt fanns den där. Nu återstår bara att lyssna igenom den ordentligt.

Får man ringa nu?

I min ungdom var jag ute och fiskade en del med en kille som nu flyttat till Ö-vik och har barn och hela det där köret.

Förra nyåret skickade jag ett sms och önskade honom Gott nytt året och jag sa att jag skulle ringa inom några dagar då det var länge sen vi språkades. Än har jag inte ringt och vi har inte hörts sen dess.

Vad tror ni? Märker han någon skillnad om jag ringer efter det här nyåret istället för föregående?

Det löser sig nog...

Jag har fått svar från den där värderingsfirman, som ni kan läsa om nedan, och de verkar anse att det skött sin information på rätt sätt, vilket man förstås kunde ana.

Dock upplyste de mig om att de har en "100 % nöjd-garanti" och jag anser mig själva inte vara 100 % nöjd kund om man säger så. Det kanske inte håller att säga att informationen var dålig, men lyckligtvis har jag en annan räddning - jag har ännu inte fått någon värdering.

På hemsidan står att man ska får svar direkt via sms och en dag senare via brev. Det har nu gått drygt två dygn och jag har inte fått någonting så jag kommer åberopa detta om de vill kräva en fattig student på 300 pistoler.

Annars får det bli Allmänna reklamationsnämnden.

Jag har blivit lurad!

En nära vän till mig har fått sin bil vandaliserad efter ett försök att stjäla hans ögonsten.
Det blev sådana skador att försäkringsbolaget valde att lösa in bilen då bilen var av äldre modell.

Trots min väns stora besvikelse var han intresserad av vad försäkringsbolaget kunde tänkas ge för bilen. Därför bad han mig göra en uppskattning. Jag var lite osäker och tänkte att jag skulle kolla om det fanns något på det kära internet som kunde hjälpa mig.

Så jag hittade en sida som uppskattade värdet på bilar. Man skulle fylla i lite personuppgifter och uppgifter om bilen vilket jag gjorde efter att ha läst lite information om företaget som tillhandhöll tjänsten. Svaret skulle komma som sms. När jag klickat "ok" fick jag även veta att jag skulle få svaret som brev. Jag tyckte det var lite konstigt att denna tjänst var gratis.

Inget sms dök upp den dagen. Dagen därpå frågade min vän vilken sida jag varit in på. Jag gav honom adressen och han svarade på msn att det verkade som att tjänsten kostar pengar. Lätt kallsvettig går jag in på sidan igen.
Och då ser jag något jag inte såg igår. I samband med en bild står det att kostnaden för tjänsten är 299 kr!!!

Min första tanke gick ut på att jag skulle slå sönder tangentbordet men jag lugnade mig.
Snabbt gick jag in på sidan för att avbryta värderingen. Detta var dock inte möjligt om de hade hunnit påbörja processen vilket de självklart hade.

För det första. Om man betalar för något på Internet. Brukar man inte skylta ganska duktigt om det då? När man klickar på "ok", bör det då inte komma upp en liten förfrågan om man "är säker på att man vill betala för den här jävla tjänsten"?

Ett mejl är skickat där jag förklarade hur idiotiskt de gjort sidan och där jag förklarade att jag "hoppas och förutsätter att de avbryter värderingen".

Fungerar inte detta blir det ett telefonsamtal!

Fortsättning följer!

När vi inte skriver uppsats är vi vanliga människor...

image98

Osötat fullkornsbröd...

Idén är god, men inte mackan som ska ätas.

Ni säger, jag skriver...

Jag skulle kunna berätta om bion jag såg i fredags eller maten jag åt innan det. Jag skulle även kunna berätta om utgången i lördags eller den störige killen i taxikön på vägen hem. Men allt känns bara tråkigt.

Så berätta nu för mig kära läsare. Vad vill ni höra?  Kanske en klassiker som när jag fick en pinne i knät eller om när jag sköt min första älg eller flyttade hemifrån eller vilken som är min favoritpizza. Ja ni förstår tanken.

Kära vänner. Berätta för mig.

Aj...

Idag har jag träningsvärken from hell...
Benträningen igår känns mer än mycket.
Ja istället för att jag ska orda om detta låter jag er ta del av min uppsatspartners ord kring detta som han så glädjefullt beskådar.

http://guldgossen.blogg.se/1199378259_skadegldje.html

Ok, Pelle ska få cred för denna...

Men titelmissförståndet är ändå rätt roligt...

http://www.tradera.com/Ali_G_indianhouse-auktion-54784447

Nya året inleds...

I Matfors har vi börjat med en ny tradition...
Nytt år, ny bock.

image96

image97

Ja ni förstår grejen.
Jag tror helt klart vi är först med detta.

Inför det nya året måste man tänka om...

Det är ett nytt år och det kan ju vara trevligt.

Vilket fall som helst är det en sak jag irriterar mig på i dessa dagar.
Det är uttrycket "Gott nytt"... Jag menar; vart tog "år" vägen?

Det heter ju ändå Gott nytt år, men där någonstans kapar man. Varför? Är det bara jag eller är det här något som dykt upp på senare år? Störande är det i alla fall.

Nästan lika störande som ordet "tänk". Alltså substantivet. "Ja men vi måste skapa ett nytt tänk..."
Så jävla fånigt. Typiskt modeord som alla människor som tror att de har en bra idé nyttjar hur som helst.
Jag är inte emot att utveckla det svenska språket, men det stör mig som sagt.

Jag hade en gång en chef som ofta nyttjade just detta ord. Av någon anledning kan jag då inte lyssna på vad människan säger utan enbart fokusera på det ordet och räkna hur många gånger det används. Det här var under tiden som jag jobbade som lärare och blev tvungen att tala ut med en annan svenska-lärare. Det visade sig att hon led lika mycket som mig.

Det kändes bra.

RSS 2.0