Den optimala hämnden.

En vän till mig berättade att han en gång var mycket arg på sin syster efter att hon gjort något mot honom. Han beslutade sig helt enkelt att hämnas genom att kissa på systerns undulat. Undulaten dog.

Hämnden är ljuv.

Hur gammal han var vid det här tillfället förtäljer inte berättelsen.

Psykolog kanske?

Jag tror att jag börjat utveckla något som kanske kan klassas som sociala fobier.

För det första tycker jag inte om att gå bakom en annan människa. Jag får för mig att personen framför får för sig att jag ska klubba ner, råna eller på annat sätt utsätta personen för sattyg. Det får endera till konsekvens att jag måste sänka tempot för att inte komma för nära eller mycket raskt passera personen.

För det andra börjar jag tycka att det är mycket olustigt att gå ut ur affärer utan att ha handlat något. Jag inbillar mig att de som jobbar där inbillar sig att jag snott något.

Jag vet inte om jag bör skratta åt det här eller inse att jag börjar bli dum i huvudet.

Frustration.

Just nu jobbar jag med att sätta upp min tv på väggen. Efter mycket noggrant mätande och räknande hade jag bestämt var hålen skulle sitta för att resultatet är perfekt. Det är då mycket frustrerande att borrmaskinens batterier dör efter tre hål.

Mr Palm.Det här är Rickard Palm. Jag gillar honom. Ett lysande nyhetsuppläsare som bjuder på sig själv. Han skaffade till och med mustasch, men den fick ju ryka efter en "tittarstorm".

Nåväl. Helt plötsligt skulle SVT omorganisera och Rickard fick gå från kvällssändningar till nattsändningar. Det här gjorde tydligen att pojken bröt ihop och sjukskrev sig. Han är hemma och mår fortfarande dåligt.

SVT-personal fick sluta och dagligen får vi höras talas om varsel. Men Rickard han fick byta skift och nu mår han dåligt.
Nja Rickard, jag gillar dig inte riktigt lika mycket längre.

Men ta tillbaks muschen och ska fundera på saken.

Jag har en vän.

Jag har en vän. Vi kan kalla honom Jack. Jack vill vara tuff, en riktig rocker så att säga. Ständigt försöker han göra saker för att verka tuff. Ibland får han till exempel för sig att sparka sönder tomflaskor på vägen hem från en blöt utekväll. Enbart för att på något sätt vara en tuffing.

Det finns dock ett problem - grabben är genommjuk. Han är inte ens mjuk-tuff, enbart mjuk.

Jack har en bror, som faktiskt är en riktig rocker med långt hår, rockband och randiga byxor. Jack försöker hänga på sin bror för att få ta del av det rockiga livet. Han njuter när han får hänga med till en sunkig efterfest med ett gäng rockers i en liten etta i Sundbyberg.

Men så, något händer. Jacks bror och hans rockiga rockband ska vara med i melodifestivalen. Jack är förtvivlad. Hur ska det nu gå.

Men Jack, det ska jag berätta för dig. Jag kan bara säga grattis. Grattis till att Mjuk-Jack äntligen kommit hem.


På bilden finner vi såväl mig, Jack och Jacks bror. Jacks brors band sponsor har försett oss med svettband som ni kan se.

Bland sten och betong.

Jag tittar ut genom mitt fönster och det slår mig att jag enbart ser en väg och hus.
Inte en trädtopp för att kunna se om det blåser ute.

Hur kunde det gå så fel?

Jag har möblerat om ...


Ordning och reda så att säga.

I morgon får de det kämpigt!

Storm och massa snö i natt och i morgon.
Då vet man att Stockholmarna kommer få det svettigt och vad som kommer vara förstanyhet på aftonbladet.se.


Korpen!

Korpmatch i innebandy idag och jag är på hugget! Rackarns så sugen jag är. Men jag har bestämt mig för att inte göra några mål, bara göra assist.


Vad skönt det är att vara kaxig.

Grabb-grabb

Jag har inte fått bilderna från min reunion-träff för en par helger sen, men jag hitade i alla fall en bild i min mobiltelefon.


Överst från vänster: Matfors-Jens (som fick haka på vår reunion), Ängelholm-Patrik, Jonas själv och Ås-Håkan.

Visst ser det väldigt grabbbigt ut. Och förresten. Om jag står där måste det innebära att någon fotar med min mobil. Undra vem.

När man blir nöjd över sina sms.

Det här med sms är min grej. Jag gillar den korta textkommunikationen. Det är som text-tv - slimmad information.

Jag är ute efter ny dator. Därför har jag varit i kontakt med en kille som servar våra datorer på jobbet för att ta ut en dator genom hans jobb. Han har dock varit slö på att plocka fram kostnadsförslag trots att jag påmint honom. Eftersom att det kändes dumt att ringa honom ännu en gång formulerade jag istället ett sms. Jag känner knappt killen, men det kändes ändå rätt.

"Hej. Igår dog min PC tre gånger. Med konstgjord andning lyckades jag hålla maskinen vid liv. Det var dock inte utan komplikationer. Jag blev tvungen att amputera DVD-spelaren. Jag är rädd att han inte har lång tid kvar här på jorden och jag önskar honom ett värdigt slut - tysta burken för evigt. Hjälp mig. Jag är i behov av något nytt som kan förknippas med ett fruktbolag. Med vänliga hälsningar. En kille på Frosting som lider med sin gamla livskamrat."

Rest in peaceDalgatan 12, Lägenhet 115
2004-12-01 - 2008-10-31

Frälst?

För ett tag sen fick jag ett brev om att det hade gjorts en kreditupplysning på mig. Ni vet en sån som ska göras om man ska ta ett lån eller liknande.

Då jag inte tagit något lån blev jag förvånad. Än mer förvånad blev jag när jag kunde läsa att det var Frälsningsarmén som begärt upplysningen.

Va fan.

Så hur gick det då?

Jo för fan. Jag gick in och tog kommandot. Drog allt som ett rinnande vatten, drog jämförelser med min gamla studentlägenhet, namedroppade kommunikationsteretiker.

Jag gjorde det bra helt enkelt. Nu återstår bara att se vad det hela leder till.

En vanligt fredagskväll.

I morgon är det tisdag. Bara för att ge er trogna läsare hopp om en bättre framtid ger jag er en klassisk fredagskväll illustrerad med en bild.Fråga inte.

The Presentation.

I morgon ska jag hålla en presentation. Sånt gillar jag. Kanske är det den viktigaste jag hållit. Det gillar jag.

Nä, i morgon då jäklar.
Nu lite mer träning på anförandet.

Ciao!

Kanske borde man inte stressa

Jag tror jag ska vara radikal! Hård. Tuff. Ja kalla det vad ni vill, men jag tror jag stressar ner i soffan ikväll och hoppar över träningen.

Frågan är om jag kommer klara eller få abstinens och springa till gymmet strax innan stängning.

Två A-lagare konverserar

På tunnebanan från Hässelby till T-Centralen.

Männen har just insett att den halvt urdruckna spritflaskan förvarad i plaskasse smakar finkel. Synd och skam på en söndagseftermiddag.

Man 1:
Vad är finkel egentligen?
Man 2:
Det är när spriten smakar illa.
Man 1:
Ja, men vad betyder egentligen ordet finkel.
Man 2:
Jag vet inte. Det kanske är han som gjorde dålig sprit.
Man 1:
Haha, ja. Herr Finkel ... Från Tyskland.

Männen kunde senare enas om att den verkligen smakade finkel och att de skulle kräva pengarna tillbaka för spriten - först skulle de bara dricka upp flaskan.

De tre flyttarna.

Inom loppet av drygt två månader har jag hunnit med tre flyttar.

Lisettes flytt till Stockholm. Först en bil med grejer till Stockholm och sen en lastbil med ännu mer grejer till Avesta.

Efter det min egen flytt till nya lägenheten.

Och i helgen flyttade Lisette in i ny stor lägenhet. Så det blev en lastbil med grejer från tidigare lägenheten, sen till Avesta för att hämta alla grejer vi lämnat där vid första flytten och sen tillbaka till Stockholm för att kasta in grejerna i nya lägenheten.


Nu kan jag lova att jag inte ska vara inblandad i någon flytt på länge.

Stockholm.

Förresten, jag drar till Stockholm i helgen.
Sakna mig inte. Jag köper något fint till er.

Jag gillar att skriva klagobrev.

Jag gillar att klaga. Inte i onödan men när det krävs vikar jag inte undan. I synnerhet brevledes.

I samband med min flytt har det varit en massa tok. Så mycket tok att jag inte orkar förklara allt här. En tokig sak är ett bra blogginlägg, men när tokeriet går för långt är tokerierna inte längra bra bloggmaterial. Det här är skitdåligt material, så jag håller tyst.

Jag skrev i alla fall ett brev. En och en halv A4. Företagets VD svarade genast. Han ska återkomma i frågan då han tydligen så allvarligt på hur det fungerat.

Just nu tokar jag även med OKQ8 som bokat en 8 kubiks lastbil åt mig. Jag bokade dock en 17, men de tyckte tydligen att jag skulle ha en 8. Jag ber därför om att boka den på 12 kubik. Det gör han, säger han. Jag ringer sen upp den mack det gäller - ingen bokning är gjord.

Nu börjar det bli för mycket tok, så nu slutar jag.

Åtta år men klok som sjutton.

En åttaårigt barn diskuterar med en äldre man. De pratar cyklar kontra bilar. Barnet tycker att man ska cykla då bilar drar så mycket bensin.

Äldre man (ironisk):
- Det finns ju hur mycket bensin som helst.
Barn:
- Ja, men inte hur mycket natur som helst.
Äldre man:
- Nä, jag tänkte inte på det.
Barn:
- Nä, du tänker inte på miljön du!

Det finns nog hopp för den här världen ändå.

Rätt?

Är det egentligen politiskt korrekt att se fram emot att sina egna barn ska flytta hemifrån?

Jag utnämner mig själv till sångare!En sådan inlevelse.

I think I'm gonna start a band!

Och jag vet vem som blir gitarrist.


Ett sådant intresse!

Inte trodde jag att så många skulle vilja bli en del av min bloggnamnstävling. Många bra förslag må jag säga. Så bra att jag bestämt mig för att ta fram några finalister för att dra ut på spänningen.

Jonas walk of life
Som många vet är jag ett fan av det bredbenta gubbrockbandet Dire Straits. Deras låt Walk of life är inte på något sätt min favorit. Men va tusan! Det är ju Dire!

Ett hjons livsbetraktelser
Fantasiskt ordvitseri. Idémakaren skrev "jons" men jag antar att han menar "hjon"(?). Hjons är i alla fall likt Jonas och för er som inte vet kommer en liten Wikipedia-förklaring: "Hjon används även som ett nedsättande tillmäle (troligen härrörande från inhyseshjon) för att förolämpa och utmåla en person som oföretagsam, okunnig, svagbegåvad eller ur stånd att ta vara på sig själv, ofta kombinerat med det allittererande jävla: Läs tidningen, ditt jävla hjon!".
Självironi är ALDRIG fel.


Tankar i en julvärds fotölj
Kombinationen av det nurvarande bloggnamnet och min tilltänkta framtid skapar en klockren titel. Tänk er bloggbild med mig julaftonsuppklädd sittandes i en skinnfotölj och ett tänt ljus.

Kort och gott: En väldigt bra helg!

Mina gamle vapendragare Patsy anlände i fredags. Han lämnade Stockholms smoggiga gator för att checka in i min nya lägenhet.

När vi på fredagskvällen sitter i vår tvåsamhet nås vi av ett fantastisk besked. General Håkan Staflin kommer att ansluta under lördagen.

En sån helg! Så mycket roligt! Så mycket dålig mat! En sån spellista!
Ord kan inte summera helgen. Så förhoppningsvis kan jag snart illustrera helgen i bilder.

Ett sista GIF-inlägg

Pinsamt. GIF fölorar med 6-0 i sista matchen. Det är så bedrövligt så jag förtränger och tänker på något annat.

GIF är inte tillräckligt bra. I mina ögon VAR man tillräckligt bra, sen sålde man Micke Lustig. Man säger att en spelare gör inte ett lag, men jag har räknat på det här.

Efter 16 matcher har man 16 poäng. Efter det säljer man Lustig och skrapar ihop 6 poäng på 14 matcher.
Kalmar behöll Viktor Elm säsongen ut, vilket innebar att man då inte fick någon övergångssumma för honom. Istället fixade han ett SM-guld åt dem.

Grattis Kalmar och för Giffarna är det nya tag nästa år - i superettan.
Att hålla på GIF är kärlek genom lidelse.

När jag blir gammal ska jag bli bitter ...

Två äldre män hamnar brevid varandra i kön till kassan på Hemköp.

Gubbe 1:
- Vilken kö!
Gubbe 2:
- Jag verkligen.
Gubbe 1:
- Man undrar ju var personalen är.
Gubbe 2:
- Ja de skulle ha fler kassor öppna.
Gubbe 1:
- Ja verkligen, men det är väl krisen.
Gubbe 2.
- Ja antagligen.
Telefonen ringer för Gubbe 1.
Gubbe 1:
- Aldrig får man vara i fred.
Gubbe 2:
- Nä alltid ska man kunna bli nådd.

Det jag gillar är att man kan skylla allt på krisen.
- Maten smakade inte idag, men det berodde väl på krisen.Dagens man

Dagens man är helt klart John Alvbåge, Örebros målvakt.

1. Han storspelade hela matchen mot GIF. Visst, jag gillar det inte egentligen men han var ändå fantastisk.
2. Efter matchen som Örebro vinner säger han till media att han aldrig spelat en match med ett så orättvist resultat.
3. Han säger även till media att han mycket hellre ser att Giffarna spelar i Allsvenskan än Ljungskile.

Sådana uttalanden är respektingivande. Så därför:
John Alvbåge - Dagens man!


Det bästa med nya lägenheten.

Kanske något oväntat: Ett städskåp.

Det är glädjande ...

...  att se alla bidrag till namntävlingen.

Ni får någon dag till på er innan jag utser en vinnare.

Vilket slit!

Ni kan inte ana vad jag jobbat med min flytt. Ett sådant packande och framförallt, ett sådant städande.
Jag la nog ner tio, tolv timmar på mina 22 kvm för ett perfekt resultat. Som jag tidigare berättat har jag gjort några flyttbesiktningar för kompisar räkning tidigare och visste att kvartersvärden är stenhård i sin bedömning.

Detta kombinerat med min egen noggrannhet ledde till mycket städning. Som exempel kan jag nämna golvbrunnen i duschen. Jag vet att man vid inspektion enbart lyfter på "locket" och tittar. Men jag skruvar lös hela kassetten och gör ren varenda vrå.

Resultat: Inga anmärkningar!

Mer om flytten snart.


RSS 2.0