Efterlysning

Har någon sett min blå IKEA-bunke eller vad man nu ska kalla det. Ni vet såna där som man köper på IKEA i trepack med vita lock. Den är inte hos mig så jag antar att jag tagit med den till någon.

Den är ju en förutsättning för min nästintill legendariska kladdkaka.

image112
Så här ser de alltså ut, men mina är blå.

Musik på fel sätt

Vad är det egentligen med de som lyssnar på musik genom mobiltelefonens högtalare.
Ljudet är ju som ni alla veta fruktansvärt. Men likväl ser man då och då någon "tuff" kille stå i ett gatuhörn lyssnandes till den skråliga musiken. Allt som oftast består musiken av hiphop. Varför

Det skulle ju vara mycket roligt om man skulle göra samma sak fast på ett café. Sätta sig där själv alldeles ensam och lyssna på Det blev alltid värre framåt natten med Björn Skifs samtidigt som man tuggar på en torr skorpa.

Det hade fan varit roligt.

Bara för det så bjuder jag på den gode Björn med den klassiska texttappandet i början.

Det gungar lite fortfarande

Glömde förresten nämna att jag blev tvungen att ta en åksjuketablett när jag gick på Stockholms gator och torg igår bara för att det fortfarande gungade så mycket. Det var ju också en upplevelse.

Bingo

Vad hände egentligen med Bingo på text-tv?
Minns ni. Man fick göra egna spelplaner och så slog man in en speciell sida så kom det fram fem slumpade nummer och så kom det upp nya efter några sekunder.

Konstant fylla måntro?

Kamrater, mötesdeltagare!
Jag är tillbaka!

Efter en par dagar med konfererande och lite annat smått och gott är jag här igen. Kär gamla Sundsvall.

Det är dock ett problem. Det har varit blåsigt, speciellt igår. Mycket vågor och en gungande båt. Problemet är nu att mitt balanssinne fortfarande gungar om man säger så. Fast att jag står på platta backen så gungar det med andra ord och det har det gjort i nio timmar nu.

Det är som att vara full. Men det är ju inte fel att få en gratisfylla på en torsdag.
Eller?


Nu är det så här ...

... att jag har fått äran att representera GIF Sundsvall på en konferens med Svenska Fotbollsförbundet.
I morgon flyger jag till Stockholm och konferensen äger rum på en Finlandsfärja och jag kommer inte hem fören på onsdag.

Som ni förstår får det här innebörden att jag inte kommer kunna uppdatera bloggen.
Men ni är välkomna att återvända på onsdag.


Måtte jag aldrig bli en av dessa män!

Något jag alltid förundrats över är hjälplösa män i inhandlingssituationer. Det här gäller speciellt kläder. Det är alldeles som att de inte kan handla en tröja själv utan att kvinnan i deras liv ska vara med och bestämma. 

Rentav slaviskt lyder de sin kvinnas uppmaningar om vad som ska provas och man kan riktigt höra deras tysta önskan om att komma därifrån. Men nej, först ska det provas ett par jeans också. Men samtidigt vet de att de inte skulle köpa några mer kläder om de inte fick hjälpen - så de tiger in i det längsta.

För mig påminner det här om när man var en liten knodd och skulle handla kläder med mor. Det var nog det värsta jag visste. Kan det vara så att vissa män växer ur sin kläder, men inte sättet att inhandla dem på. Krävs det en klädmamma?

På Hemköp igår fick jag även ett exempel på när det här  beteendet går utanför provrummen. En man och kvinna ska lägga upp varorna på bandet. Hon tar befälet och han tittar på innan hon uppmanar honom att gå och packa i varorna. Men det är då det händer: den stackars mannen får inte upp påsen! Hon får helt enkelt avbryta uppackandet för att hjälpa honom att få upp på sen, varpå hon kan gå tillbaks, lägga upp mer varor och sen betala.

Måtte jag aldrig bli en av dessa män!  

Färgen som inte hör hemma på ett huvud

Föreställ er en kvinna ... 

45-50 år. 
"Normalt" klädd. 
Blonderat hår.
Inget konstigt med det.

MEN!

Rosa. Jag säger det igen: rosa.
Rosa färg i håret.
Sprayat lite här och där.

WHY?!


Ta bort ungen!

I dag var jag ytterst nära att säga åt en mamma att ta bort hennes barn från lösviktsgodiset.
Tillsammans stod de och plockade godis för kvällen. Inget fel med det om det inte vore för att barnet stod och hostade något så hiskeligt över allt godis. Det var sån där djup skärande hosta som nästan hördes över hela affären.

Jag brukar inte vara speciellt petig vad gäller sånt där, men där någonstans drog jag en gräns.
Men jag knöt näven i fickan och gick till mejeriavdelningen istället.

Det är ju ändå rätt roligt

Photo Booth. Antagligen har alla som varit i kontakt med en Mac lekt med det programmet. Men jag känner att jag ändå måste bjuda er på de här godbitarna.

Håll till godo!

image109
image110image111

Det måste vara så ...

Jag mötte en ensam leende människa i dag igen.

Galen. Garanterat.

Hur hittar man mig?

För en stund sen ringde en tjej/kvinna till mig från Sveriges Akademiska Idrottsförbund. De skulle tydligen sätta ihop en liten planeringsgrupp under en helg i Uppsala för att diskutera hur man ska agera för att locka fler studenter att bli aktiva inom studentidrottsföreningarna.

Som ni kanske förstår ville hon att jag skulle delta i denna grupp. Hon trodde att jag skulle passa bra för det. Jag har aldrig träffat människan vad jag vet, så hur kan hon veta det.

Mitt namn verkar ha en förmåga att florera i många kretsar, nu verkar det sprida sig utanför Sundsvalls kretsar också. Men jag klagar inte.

Men va tusan. Gratis resa, boende och mat är ju aldrig fel. Jag får fundera på det där.

Jag ska få åka på ett annat uppdrag på måndag också. Mer om det sen.

Ett minne att var nöjd över

Jag har ett fin fint minne för ansikten och namn. Det är en mycket bra egenskap har jag kommit fram till.

Förra veckan var det en potentiell sponsor på jobbet för att ha ett möte med en av de anställda. Jag visste inte något om detta, men efter en stund kommer han in till mig och ber mig komma och visa upp en liten filmsnutt för kunden. Jag kommer in och hälsar på kvinnan i fråga. Hon presenterar sig och genast känner jag igen namnet. Så jag sa att jag nog hade pratat med henne tidigare. Det var nämligen så att jag hade pratat med henne EN gång för ETT år sen på telefon när jag anordnade SAAM-mässan. Hon blev positivt överraskad över att jag mindes henne och när vi kallpratat lite avslutade hon med:

- Du vet väl att vi söker personal? Du får gärna höra av dig.

Det är i såna lägen jag kan ha överseende med att jag ständigt glömmer var jag lagt mina nycklar.

Facebook

Igår startade jag min första grupp på Facebook. När det känns som att fenomenet håller på att dö ut, då är Jonas skrider Jonas till verket. Bra Jonas.

Självklart var det en grupp för MIttuniversitetets idrottsförening. Det vore liksom praktiskt om man kunde kommunicera med alla medlemmar på något sätt. Men ändå, skapa en grupp - är inte det lite nördigt?

Jag passar på att göra lite reklam för mitt skötebarn:
www.mifs.se

Ingvar min käre Ingvar ...

Aftonbladet skriver:
"Oldsberg tror på sin idé - öppnar för TV4"

Om Ingvar Oldsberg också bestämmer sig för att lämna SVT då är det fan lika bra att sälja TV:n!

I.....CA svarar

"Hej Jonas!

Tack för att du har hört av dig till oss. Vi har skickat ditt mejl vidare till handlaren för butiken. Du får även den mejladress som vi skickat detta på."


Fruktansvärt tråkigt svar.

Trevligt eller galet?

Idag mötte jag en tjej på vägen hem som gick och log stort för sig själv. Hon pratade inte i telefon och hon var som sagt alldeles själv.

I såna lägen har jag svårt att veta vad jag ska tycka.
a) Ett trevligt inslag med någon är glad som sig bör.
b) Människan är på något sätt tokig.

Av någon anledning tror jag alltid på "b".

Har storleken någon betydelse?

Ja, tacobröden SKA vara stora!

Tecken på stress?

När man stoppar in hörlurarna till mp3-spelaren och sen går vidare för att fem minuter senare upptäcka att man inte slagit på spelaren.

Jo, jag kan lova att det har hänt.

Det är nästan som att försöka ringa ett telefonsamtal för att sen plötsligt inse att man glömt lyfta lyren. Typ.

Spinning

Idag skulle jag i vanlig ordning träna.
När gymmet var fullt och det skulle börja ett spinningpass beslöt jag mig för att vara med på det.

För det första så var det kanske det jobbigaste pass jag någonsin gjort. Då jag ätit lite dåligt idag så fanns det inte mycket energi i kroppen men samtidigt är det ju fegt att inte köra på. Sista tio minutrarna mådde jag illa från och till. Sista fem minutrarna fick jag koncentrera mig för att inte ramla av cykeln då det var lite svajigt i kroppen om man säger så.

För det andra så insåg jag innan passet att det var länge sen jag spinnade sist. När det hade gått tre minuter insåg jag varför.
http://jonassvedin.blogg.se/2007/november/ja-man-blir-ju-forbannad.html

Jag funderar starkt på om jag gjort mitt sista spinningpass.

Skärp er läsare!

Igår gjorde en genomsnittliga läsare av denna blogg fyra besök på bloggen under dagen.
Fyra gånger har alltså varje person gått in på sidan för att titta om det skrivits något nytt.Kom in i matchen och skaffa ett liv.

Ok, jag erkänner. Det är rätt trevligt.

 

På allmän begäran

Mejl till ICA:s kundservice:

"Kära ICA-handlare!

Under en längre tid har jag besökt ICA Kvantum i Nacksta, Sundsvall men har nu med fasa börjat inse att det spridits en språklig sjukdom på denna butik: särskrivning. När det annonseras om priser kan man se exempel som: "Kyckling vingar, Färdig rätter, Fest kalkon, Vit fiskfiléer, Kardemumma bullar med mera". I en fin butik som denna vill man ju gärna inte att det ska förekomma ett sådant förfärligt språkbruk. Det är ju så att man sätter kardemummabullen i vrångstrupen vid varje besök.


Med önskan om en fortsatt bra dag!
Jonas"


I......CA Del 2

Ja för att ta upp tråden med särskrivningen. Låt mig ge några exempel.
Jag nöjer mig med några då jag känner ett visst obehag av att gå runt i en mataffär och fota priser.


image104image105image106image107image108

Ska det vara så här? Jag lider.

Söndag sju dagar i veckan vore något

Tidigare var söndagar som för många andra, en dag fylld av ångest i väntan på måndagen och en ny vecka.

Men under de sista åren har det här förändrats. Söndagar är egentligen den enda dagen på veckan då jag oftast inte har något planerat. Allt är bara en lång vilodag i väntan på Sportspegeln halv nio.

Mer söndagar åt folket!

Känd eller okänd?

En kompis till mig var fram och beställde i baren och hon som serverade frågade vilka han var där med. Han säger namnen på oss som sitter ett tiotal meter bort varpå hon utbrister:

"Är det han som är Jonas Svedin?!"

Frågan är då om man har ett känt namn eller ett okänt ansikt ...

En tunnel!

Jag har just "hotat" Cain Dotson med att jag ska slå en tunnel på honom om jag närvarar vid nästa träning.

Av någon anledning skrattade han bara ...

Uppsnappat från jobbet...

"Vi har fördubblat vinsten med 50-60 procent."

Ehh?


Vem kom på det här med Alla hjärtans dag egentligen?

Vad var det egentligen för kommersiell person som drog igång det här med Alla hjärtans dag?

Ännu en dag tillägnad köplustan. Jag lägger inte några moraliska predikningar i det, men jag läste mig till att det här med Alla hjärtans började bli upphaussat först under 90-talet. S:t Valentins dag började uppmärksammas på 60-talet och då på kommersiella grunder hämtade från det stora landet i väster. Men vem var det egentligen som kläckte idén att det här vara en dag som det kunde tjänas pengar på ett katolskt helgon?


Förbannad!

Varför kan inte folk som orkat ta sig till en träning inte kämpa lite när de väl är där?

Ja, förbannad är ordet jag söker!

I.....CA - Del 1

Jag tror det är dags att skicka ICA Kvantum i Nacksta på antisärskrivningskurs.

Mer om detta senare.

Jobb eller plugg

Det är en svår avvägning vad som är skönast. Jobba eller plugga.
Jobb innebär fria kvällar men rätt låsta dagar på kontoret.
Plugg innebär inte så fria kvällar och relativt fria dagar.

Nu är det kategori ett  som gäller, tack vare eller på grund, av min praktik.
Men jag klagar inte det är riktigt skönt att komma hem på eftermiddagen och sen göra det man önskar.

Appropå det. I juni är man klar. Jag har faktiskt redan sökt ett jobb. Mest på roligt för att se om man är totalt chanlös eller något liknande.


Dött

Ja det är aningen dött här just nu. Som sagt så befinner jag mig i Matfors och tiden är lite knapp för att hinna skriva.
Men håll ut kamrater! Inom någon dag är jag på plats igen!

MVH
Jonas - er kanel på gröten

Innebandy

För inte alltför länge sedan spelade mitt korplag i divison två. Med andra ord den näst högsta. Sen ramlade vi ur den till trean och därefter till fyran. Väl där hade vi inlett två förluster och jag började fundera på att lägga ner det här med korpinnebandy.

Men idag vann vi i alla fall med 8-1, så nu kan man köra några matcher till.
Men då kanske någon undrar hur jag kunde spela när jag gnällt så mycket över min onda rygg ryggen.

Tabletter och adrenalin är svaret på alla era frågor.

RSS 2.0