Håkan 30 år!

Jag säger grattis!

Kladdkaka ...

Jag tog ett moget beslut och tog en tidig kväll. Det var trevligt så länge det varade.

Jag bjöd på kladdkaka på jobbet idag. Uppskattat. Först och främst trodde alla att min mamma gjort den. För det andra sa de att det var den godaste de någonsin ätit.

När jag satt i ett möte hör jag någon som kommer inrusande på kontoret hojtandes och med en kladdkaka i ena handen och sen in i det rum där jag satt.
- Gör man så här god kladdkaka måste man jobba kvar!
Och så en dunk i ryggen på det.

Det kan tänkas att denne är tidigare GIF-spelare som ständigt talar om att han gjort flest allsvenska mål i GIF.

God natt på er!

Kamrater ...

Mitt resande tar aldrig slut. I morgon 05.30 drar jag, bror och far till Jämtland för fiske över helgen. Det kan bli segt i morgon. Allsvensk kick off med sponsorerna ikväll. Vi får se hur länge det håller på.

Med andra ord, jag blir borta några dagar från bloggen.
Jag kan tänka mig att nu ser ut ungefär så här efter det beskedet:

image120


Nästa jobbintervju på G ...

Förra veckan blev jag erbjuden jobb. Ett bra jobb! Men jag har inte tackat ja än.
Idag blev jag erbjuden att komma och snacka med ett nytt jobb. Tydligen har min handledare på GIF sålt in mig rejält där så VD:n ville ha ett snack.

Grymma grejer!

Fotbollsbloggare

Den finns en journalist på Expressen som bloggar om fotboll.
Han var på jobbet idag och gjorde ett reportage.

Tydligen gillar han GIF-legenden Leif "Foppa" Forsberg som ni kan se nedan:
http://blogg.expressen.se/orrenius/entry.jsp?messid=355746

Under träningen pratade jag en del med Expressen-killen.
Men så plötsligt, Foppa dyker upp för att titta på träningen och ställer sig bredvid oss.
Expressen-killen skiner genast upp och blir glad. Tar ett steg fram för att heja, men hejdar sig. Samlar åter mot för att kliva fram, men nej. Någonting gjorde att han inte vågade. 

Kanske var det en gammal barndomsidol och det skulle inte förvåna mig om han på resan hem från Sundsvall förbannade sig själv för att han inte vågade gå fram till mannen utan korsband.

På något sätt känns det bekant.

Milko - Del 3

Satan! Det skulle ju bli årets grej inom mjölkindustrin!

"Hej Jonas,

Du har bra idéer.

Frågan ang mjölkens mobilitet har ofta varit aktuell här på Milko, andra aktörer såsom Kraft Foods och Nestlé har testat konceptet kommersiellt men har tvingats att avlista produkten pga dålig försäljning, troligen pga den undermåliga smaken. Att ha en riktigt hållbar mjölk måste denna UHT behandlas, dvs kokas vid tokhög temperatur - smaken tar en hel del stryk då. Färsk mjölk i 33 cl alu är tyvärr ej möjligt - mikrobiologin kommer inte att fungera.

I dagsläget är det nog  vi, Milko, som har den mobilaste produkten inom färsk mjölk, nämligen vår lättmjölk på flaska.

Men - vi tittar redan nu på nya tekniker för att göra mjölken hållbar utan UHT-behandling."


Kalla kårar

En kall kår genom kroppen - jag har just insett att det inte är någon Sportspegel ikväll.

En hel dag har jag väntat.

Milko - Del 2

Svar på mitt mejl (läs nedan):

Hej!
Tack för brevet och förslaget
Vi har i dag mjölk i platflaska på 3 dl
Jag ska ta upp ditt önskemål med chefen för produktutveckling Namn Namnsson angående mjölk i burk


Bara att jag får svaret 18.00 på en röddag säger ju något om digniteten i detta ärende.
Kära läsare. Glöm inte var ni läste det här först!

Jag är ingen kameraEXPERT, men ...

Min kamera gick sönder för ett tag sen. Lyckligtvis hade jag försäkrat den och åkte i lördags för att lösa in försäkringen och köpa en ny kamera. Som vanligt när jag ska köpa någon pryl lägger jag ner mycket tid på att läsa tester, jämföra priser, ja allt möjligt för att jag ska bli nöjd med mitt köp.

Jag hade nu hittat en kamera på nätet hos det företag där jag måste lösa in försäkringen. Väl i butiken hittar jag inte kameran och jag pratade med en kille som jobbade där. Han skulle prata med chefen om att ta hem kameran så jag fick kika på den. Samtidigt skulle han räkna på hur mycket pengar jag skulle behöva skjuta till då den här kameran var dyrare.

Kameran var en så kallad långzoomare med 18 gångers zoom och två dagar senare ringer killen.
- Nä tyvärr, vi har så många kameror så chefen vill inte att vi tar in någon fler. Men jag har hittat en annan åt dig med 10 gångers zoom.

Förvånat får jag veta att det är en kostnadsfråga som gör att de inte kan ta in fler. Jag fortsätter att argumentera med honom, men vad gör man - killen är ju bara en underhuggare så det är ju ingen idé att bli irriterad på honom.

Det känns som att de tänker: Kamera som kamera. Har vi inte den här kan han väl ta en annan istället.
De inser inte hur mycket tid jag lagt ner för att hitta den rätta.

Jag fick en bra exemplifiering igår: Jag vill köpa en Beatles-skiva. Nähä, ni har ingen. Så jag måste köpa en Carola-skiva istället? Men jag gillar ju inte Carola.

I morgon kommer jag förära butiken med ett besök för att tala dem till rätta. Uppdatering kommer.

Tillåt mig definiera lycka

Efter en promenad på morgonkvisten började man bli hungrig. Jag tänker att en macka hade ju varit underbart gott. I samma ögonblick inser jag att jag inte har något smör hemma. Just då var jag vid en mack så jag vandrade in och fattade smöret. Då kommer jag på att jag inte har plånboken med mig. Fördömt!

Jag börjar rota i alla mina fickor och hittar en tia, en femma, två enkronor och två femtioöringar. Och vad kostade smöret? Jo, 18 kr.

Det är då man ler för sig själv och inser att man verkligen är värd den här mackan.

Jonas konsultar. Del 1

Ibland ser man ett behov. Jag ser det nu som min plikt att ta kontakt med vissa företag för att, leda dem på rätt spår för att kunna tillfredsställa detta behov. Förhoppningsvis ska det här kunna bli en följetong. Första företaget att få ett mejl från mig blir mjölkproducenten Milko.


Självklart redovisar jag eventuella svar.

 

"Hej mjölkproducent.

 

Jag är en av alla dem som dagligen avnjuter ett glas mjölk eller två. En tanke som slagit mig är att detta så gott som alltid sker hemma där man har mjölktetran väl kyld i kylskåpet.

 

Vore det inte på sin plats att mjölken blev mer mobil i sin tillvaro?  En mjölk till fikat på jobbet. En mjölk med en chokladbit på macken. Ja ni förstår vad jag menar.


Som jag ser det finns det idag två möjligheter till detta. Endera den så tråkiga plastflaskan som finns på allt för få ställen eller den lilla tetran 25 centiliters tetran som man kan finna på exempelvis ett fik. Denna kräver emellertid tillgången på glas, då drickande direkt ur denna skulle strida mot den starkt etiska frågan om att dricka direkt ur en tetra.


Mjölk avnjuts bäst kall och förpackningen måste förmedla en kall känsla. Vilket annat material än metall kan ge denna känsla? Vad jag vill säga är att jag förvånas över att jag ännu inte sett den första mjölken på burk. 33 cl kall mjölk serverad i en silverfärgad burk med smakfulla illustrationer i blått, grönt eller rött beroende på fettmängd.


Trots dess vackra yttre ska självklart denna produkt inte bli någon form av lyxvara med tredubblat literpris jämfört med en vanlig tetraliter - lågt pris och stor tillgänglighet är receptet för framgång - en dryck för folket!


Mjölken måste ta ett steg från köket ut i vardagen.

 

Med önskan om en fortsatt bra dag!

Jonas, Information- och PR-studerande." 


Delad glädje är dubbel glädje ...

... undra om abborrar tänker så också.

image119

Ge mig mer tid till att blogga

Jag behöver mer tid. Insåg just att jag fick tid över när Lisette diskade och lämnade sin kära Macbook för några sekunder och kunde därmed prestera tre meningslösa inlägg. 

Så ni som vill läsa mer så ska ni be Lisette att diska mer. That's it!

Förresten ska vi se på film nu. En uppföljare - en "tvåa" med andra ord. Tror ni att en uppföljare blir bättre när man ser den andra gången? 

Godis

Hur kunde påsken bli så förknippat med godis? Det är godis överallt och affärerna nästan skänker bort godis.
Träffade en kompis på ICA som jobbar som godisförsäljare. Klockan tre på eftermiddagen träffade jag honom. Då hade han stått vid lösviktsgodiset sen sex på morgonen och fyllt på konstant. Men folk bara köper och köper.

Men vad ska man säga? Godis är gott.

Vad ska hända sen?

I morgon är det Långfredag, men det blir INTE någon angling? 
Vad ska hända härnäst? Ingen julafton på julafton?

Två fingrar i luften!

... just det

Jobb

För en par dagar sen fick jag tips om ett jobb. Jag drog ihop ett snabbt mejl och bifogade ett cv.
Nu ska jag tydligen på någon form av intervju.
Det går fort i hockey.


Dragons, Timrå och GIF - Låt mig få sportnörda mig en stund ...

Ursäkta ni som inte bryr er om sport men jag måste bara få skriva några ord. Ni kan zappa över till A-aktuellt så länge om ni inte vill läsa mer.

Sundsvall ... En sådan idrottstad. Vi har ett Sundsvalls Dragons som vinner grundserien och vi har ett Timrå som någonstans hittade nya krafter och verkar vara helt otroligt när man nu förbereder sig för semifinalspelet. Dessutom har vi ett fotbollslag som lirar Allsvenskan. Föreningen som ligger mig varmast om hjärta av de tre. Säsongen har inte börjat än, men GIF verkar vara så fruktansvärt nedlagstippade.

Och om jag ska titta på det hela rent objektivt så kan jag verkligen inte förstå varför. Men vi tackar och tar emot. Fotbollsbloggaren Robert Laul på Aftonbladet tycker till:

"Årets stora kyckling
Gif Sundsvall. Trycket på "Giffarna" kan inte vara särsklit stort. Ändå är enda sättet att nå spelarna genom vikarierande klubbdirektören Cain Dotson. Han har visserligen satt ut sitt mobilnummer...men vad fan...det är en iskall nykomling vi snackar om. Hur många samtal i snitt från journalister har deras spelare per säsong? Två och ett halvt?"

"vikarierande klubbdirektören Cain Dotson"
För det första är han inte vikarierande och för det andra så är han inte ens klubbdirektör. Men är det något jag lärt mig under tiden på GIF är det att kvällstidningarna inte bryr sig ett dugg om vad som händer norr om Stockholm.

Kikade förresten på nye islänningen Hannes Sigurdssons första träning idag. Den killen äter mittbackar till frukost. Grym kille!

Träna

Som ett steg i mitt viktprogram (läs nedan) har jag snäppat upp träningen en aning.

Så här ser det ut ungefär:
Måndag: Gym efter jobbet. Innebandy senare på kvällen.
Tisdag: Åtta kilometer löpning.
Onsdag: Gym efter jobbet. Innebandy senare på kvällen.
Torsdag: Löpning sex kilometer och gym efter det.
Fredag: Vila.
Lördag: Innebandymatch.
Söndag: Tre kilometer löpning och gym.

Det är bara att inse att man mår jäkligt bra av att träna.

Världens största dalahäst

image118

Något att berätta om för barnbarnen.

Svar

Sprang Jonas efter en Cyklist i Umeå?
Svar: Ja.
Tid: Ca 02.00
Anledning: Han har inte en aning.
Konsekvens: Han halkade.

Frågorna hopar sig ...

Vad gjorde egentligen Jonas i Umeå? Varför sprang han efter en cyklist mitt i natten? Gör han någon nytta på GIF? Tappar han någon vikt? Tränar han? Varför bloggar han inte? Gjorde han någon nytta i Uppsala? Varför finns det allsvenska tränare som tycker att han är ett geni?

Ja frågorna hopar sig. Snart kommer kanske svaren och en comeback från bloggen.

Underlig

Björn Ferry. Mannen, myten legenden.
För er som inte känner till denne frispråkige man, så är han skidskytt och gift med armbryterskan från ensamheten - Heidi Andersson.

Detta går att finna i Heidis webbshop:
http://www.heidiandersson.com/default.asp?oewcmd=36&sid=47&pageid=24998&path=5081%2C4194&aid=31
Design Björn Ferry.

Han är duktig den där Björn.


Cred till Fritz som gav mig länken.

Och så sur då!

Plötsligt slog tröttheten till. En timme innan innebandyn och jag lände att jag bara ville stanna hemma. Men man har ju inte så mycket att välja på.

Ingen energi fanns i min kropp. Efter fem minuter var jag tröttare än efter åtta kilometer löpning igår.
Less blev jag. Kastade klubban i väggen och ville bara gå hem.

Sur som en citron.

Uppsala!

Förra veckan Umeå och den här helgen Uppsala.
Jag ställer samma fråga som sist. Uppsala, denna vackra stad. Finns det måntro något jag missat?
Kära läsare, guida mig till sevärdheterna!


Viktiga mål

Eftersom att den gode herr Frohm redan bloggat om mitt uppsatta mål är väl dags att jag också föreklarar vad jag har för avsikt att göra.

Efter en höst med mer plugg, mindre träning och mer mat insåg jag att det var dags att rycka upp sig.
Med anledning av detta inledde jag 3 mars ett vad med denne Frohm. Inom två månader ska jag gå ner fem kilo.

Eller egentligen kan man inte kalla det ett vad. Lyckas jag får jag inget av honom. Men vid ett misslyckande är jag skyldig grabben en flaska alkohol av det starkare slaget (sprit) och tio burkar öl.

I och med att jag är tävlingsmänniska så finns det ju inte en chans att jag tänker låta honom vinna det här, så är det ju bara. Och när jag nu offentligör det hela på bloggen kommer jag antagligen sluta som undernärd.

Nervösa tecken ...

När en man i 40 årsåldern använder uttryck som "fucka upp" och "skitpissed" inser man att han plockat fel influenser från ungdomen.

Sköna skor!

Jag kom till Umeå ett par skitiga skor då jag glömt att byta innan jag skulle åka - men jag kom därifrån med ett par rena.

Man tackar aldrig nej till en bra affär!

image117

Här ligger en skunk begraven ...

Det luktar rent ut sagt satan i min korridor. Det är helt enkelt sopor som står för odören. Men det finns inga sopor ute i korridoren. Det här innebär helt enkelt att stanken kommer från någon lägenhet.

Endera är det någon som bor i en svinstia eller är det någon som kommer få en trevlig överraskning när hon eller han kommer hem.

Nog om detta. Nu blir det Umeå för mig. Kanske kommer det bli lite bloggande under helgen för att hålla er uppdaterad på vad staden erbjuder.

Sagan om den magiska blomman ...

Som alla vet kommer alla tankar från Förrådet. Det vill säga det studentboende där jag huserar. En trappa upp - där finns jag. För någon vecka sen fanns det plötsligt en blomma ställd vid fönstret in mot gården. Detta har nu fått en uppföljning som börjar te sig allt mer bisarr.

Först kom det en Dumle-godis som låg bredvid.

image113

Det tog dock inte lång tid innan den försvann. Det var säkert någon fattig student som behövde middag den dagen.

Sen när blomman höll på att dö visade någon sin barhärtighet.

image114

"Jag heter Dalle. Vattna mig gärna!"
... och blomman fick nytt liv.

Och nu i veckan hände det. Något oanat ...

image116

Ett fiskespö!

Vad ska komma härnäst?

Umeå!

Det är dags för en Umeå-resa i morgon!

Jag har varit där några gånger, men nu frågar jag er kära läsare:
Finns det något man inte får missa när man kommer till Umeå? 

Tur och retur sommaren 2007 - del 1

Jag kommer bjuda på några tillbakablickar i bloggen från sommaren 2007.
Först ut är tjejen på mitt sommarjobb som sa många roliga saker.Någon sitter och pratar om "den andre killen" inför ett fullt lunchrum.

Någon:
- Han har ringt flera gånger men jag har inte svarat. Men igår pratade jag med honom och så sa jag att det måste ha varit nåt fel och att vi genomgår en familjetregedi (vilket var en lögn).

Jonas:
- Men vad har du sagt att det hänt för något då?

 Någon:
- Nä, men jag sa att jag inte orkade prata om det.

Jonas:
- Men tror du inte att han kommer vilja veta till slut?

Någon:
(Tystnad...) - Jo men i och för sig så är ju farfar dålig nu så kanske...


Vem visste att en farfars plötsliga död skulle kunna lösa problemen?

På tal om barndom ...

... visst var det en underbar tid?


Smält bly

Jag minns när jag var ung ...

En sådan kille man var. Jag tror jag hade skrivbordslådor som andades mer nördighet än det mesta Men en sådan härlig nördighet.

Den översta lådan var en helt vanlig låda. Ni vet: pennor, papper, linjal och allt sånt där krafs. Lådan därunder var däremot mer spännande. Här började fisketendenserna. Krokar, sänken, linor, spötoppar, pimpelrullar. Ja det mesta som kan vara bra att ha inom fisket. Lådan under var än mer spektakulär. Här fanns alla arbetsredskap. Hammare, filar, sandpapper, såg, knivar, skruvstäd, olika trädmaterial etcetera. De två andra lådorna rymde enbart flugbindningsmaterial.

Det jag så här i efterhand tycker allra häftigast var att jag hade en kokplatta undanstoppad på rummet. Till denna hade jag en kastrull i vilken jag smälte bly - på mitt rum. Inga fläktar eller nåt sånt.

Jag vet inte om allt var så mycket bättre förr, men jag var allt väldigt frän - på ett lite annorlunda sätt.

RSS 2.0